Geschiedenis van Cerisette

Cerisette Oisterwijk is in 1963 opgezet door Jan en Toos Koenen. Zij begonnen het bedrijf in een oude schuur met een kleine voorkamer. Daar produceerden zij chocolade voor hun eigen winkeltje. Wanneer steeds meer klanten vanuit buiten het dorp kwamen hadden Jan en Toos het idee om groter te gaan groeien. In 1973 vestigden zij zich in Oisterwijk. Nu hadden zij een productie ruimte van ruim 3.000m², wat op de dag van vandaag nog steeds aan het groeien is.

Jan Koenen zijn interesse in de chocoladewereld komt voort uit het feit dat zijn vader materiaal voor bakkerijen en chocoladefabrieken verkocht. Hierdoor was Jan al vroeg betrokken in de chocolade industrie. Hij volgde opleidingen in Antwerpen en Basel. Daar maakt hij chocolaatjes met een kers erin, Cerisettes. Dit inspireerde Jan om zijn eigen chocoladebedrijf Cerisette Oisterwijk te noemen.

Naast dertig exclusieve bonbon soorten in 1985 ontwikkelde Jan Koenen zelf technieken om mallen te maken. Door deze ontwikkeling en het grote vakmanschap waarmee Jan ontwerpen en pralines maakte, werd Cerisette Oisterwijk iets exclusiefs. Ook voor diverse reclame doeleinden, zoals de TROS, AVRO, Mercedes en de NS zijn mallen ontwikkeld. Daarna werd de franchise formule ontwikkeld, zodat het totale winkelconcept kon leveren.

Vanaf 1988 heeft Cerisette Oisterwijk een aantal bedrijven overgenomen. In 1996 nam Cerisette Oisterwijk het bedrijf Antwerp Chocolates over. Dit was de start van de productie van handgemaakte bonbons. Naast het feit dat Cerisette Oisterwijk nu handgemaakte bonbons produceerden werd het ook makkelijker om bonbons te exporteren. De kort houdbare slagroombonbons hebben namelijk een beperkte houdbaarheid van maximaal 4 weken. De handgemaakte bonbons die vanaf 1996 geproduceerd worden hebben een houdbaarheid van maximaal 12 maanden. We leveren onze bonbons nu door heel Europa. Naast Europa exporteren wij onze bonbons naar Arabische landen en zelfs naar de Verenigde Staten. Voor onze klanten in Nederland leveren wij dagelijks in alle hoeken van het land.

Vandaag de dag bestaat Cerisette Oisterwijk al bijna 60 jaar. Daar zijn we erg trots op. Jan en Toos Koenen droegen het stokje over aan zoon Niels Koenen en schoondochter Lian. 

Kenmerkend aan Cerisette Oisterwijk is dat we onze bonbons maken met de beste ingrediënten. Zo komt onze chocolade bij Callebaut vandaan, gebruiken we 60% likeuren, hazelnoten uit Turkije, krentjes uit California en onze slagroom komt van onze eigen Nederlandse koeien. Tegenwoordig heeft Cerisette Oisterwijk ruim 150 verschillende soorten artikelen, waaronder de slagroombonbons, handwerkbonbons, likeurkogels en een zeer groot assortiment aan seizoens producten. Tijdens de diversen seizoenen waaronder Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag en Pasen heeft Cerisette Oisterwijk een zeer uitgebreid assortiment gecreëerd met chocolade in diversen kleuren die perfect bij de seizoenen passen. Cerisette Oisterwijk is een ambachtelijk familiebedrijf met de beste ingrediënten!